Kunstpaaltjes op het schoolplein - 16 juli 2013

De afgelopen twee maanden hebben de kinderen van groep 6 van OBS De Hobbitstee in Leerdam gewerkt aan een kunstproject onder leiding van het kunstduo ’Koen en Ernst’. In de klas kregen zij les over een viertal gerenommeerde kunstenaars uit de 20e eeuw: Karel Appel, Joan Miró, Friedensreich Hundertwasser en Pablo Picasso.

In groepjes gingen zij aan het werk om hun eigen interpretatie te geven van het werk van de door hen gekozen kunstenaar.

Vier betonnen paaltjes op het schoolplein werden beschilderd met de ontwerpen. Op 15 juli werden de paaltjes door directeur Janke Wagenaar onthuld en werd het glas geheven op het afgeronde kunstproject. De Hobbitstee vindt het belangrijk dat kinderen naast rekenen, taal en spelling zich ook ontwikkelen in creatief opzicht.