Oranjevaasje gewonnen door No‚ - 03 oktober 2013

Donderdag 3 oktober werd groep 8 door de Glasblazerij ontvangen. Vorig schooljaar hebben de kinderen van groep 7 les gekregen over de geschiedenis van het Oranjevaasje van juf Heleen. Alle kinderen hebben toen een Oranjevaasje ontworpen voor de ontwerpwedstrijd rondom het ‘Oranjevaasje’. Noâ had haar idee voor een oranjevaasje getekend en zij werd de winnaar van de ontwerpwedstrijd.
Glasblazer David ging samen met glasblazer Henk aan de slag om het oranjevaasje dat Noâ heeft ontworpen te gaan maken. Noâ mocht de glasblazers helpen. Ondertussen vertelde voorlichter Ton  wat er precies gebeurde tijdens het blazen en over de geschiedenis van glas. De kinderen van groep 8 mochten ondertussen vragen stellen over glas en de Glasblazerij. Het Oranjevaasje is volgende week klaar en dan zal Noâ haar oranjevaasje in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Noâ!