CONTACTGEGEVENS

Prinses Irenelaan 2a
4141 ES Leerdam
0345-614977
hobbit@obsdehobbitstee.nl

Meer

Agenda


Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland.

Archief

Dag tegen kinderarbeid - 18 juni 2014

Georgios Lazakis (rapper Double G) heeft opnieuw met de kinderen van groep 8 samengewerkt. Dit keer mochten ze meedoen aan de opening van de belevingstentoonstelling 'Kinderarbeid, niet in mijn tijd'. Deze belevingstentoonstelling is vanaf de Dag tegen Kinderarbeid (12 juni) te bekijken door het grote publiek in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. 

 

De kinderen van groep 8 hebben zich de afgelopen tijd voorbereid op de opening van deze tentoonstelling door samen met Georgios Lazakis (rapper) en Saskia Kettelerij (theaterdocent) aan de slag te gaan met het rappen en het acteren. Deze raps en acts mogen de kinderen op woensdag 11 juni opvoeren tijdens de opening van de tentoonstelling. Ook in de klas is er veel aandacht besteed aan kinderarbeid en hebben de kinderen o.a. iets geleerd over het kinderwetje van Van Houten (1874).  

 

Op woensdag 11 juni is groep 8 al vroeg afgereisd naar Arnhem. De hele dag hebben zij hun acts en raps verder uitgewerkt en geoefend. Ook de pers was deze dag aanwezig en de hele dag door zijn de kinderen geïnterviewd. Zelfs het NOS Jeugdjournaal was aanwezig en in de uitzending van woensdag 11 juni zit een item over kinderarbeid, met in de hoofdrol de kinderen van groep 8:

http://jeugdjournaal.nl/item/659870-tentoonstelling-over-kinderarbeid-in-nederland.html 

 

U vindt in het fotoalbum een samenvatting van deze leuke dag. Een deel van de foto's is gemaakt door fotograaf Wim de Knegt.  

 

Op de website van het Openluchtmuseum vindt u meer infomatie, foto's en filmpjes:

http://www.openluchtmuseum.nl/actueel/nieuws/kinderarbeid-niet-in-mijn-tijd-in-het-openluchtmuseum/