Wandelen voor Water - 18 maart 2015

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daarom doet De Hobbitstee mee met de sponsorloop Wandelen voor Water. De kinderen van groep 7 en 8 hebben de afgelopen weken geld opgehaald voor de sponsorloop. Op woensdag 18 maart lopen deze groepen 6 kilometer met 6 liter water in hun rugzak. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. De opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in landen in bijvoorbeeld Afrika of Azië.

Kinderen die meewandelen dragen bij aan één van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties: in 2015 willen de VN dat het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater en goede sanitatie gehalveerd is.

De kinderen hebben het goed gedaan! In het fotoalbum kunt u foto's vinden en er is ook een filmpje te zien in het videoalbum!