ONS TEAM 


DIRECTIE

 

Jan Donga

Mijn naam is Jan Donga en ik ben sinds 2019 eindverantwoordelijk clusterdirecteur van het openbaar onderwijs in Leerdam en vanaf februari 2024 zijn de Hobbitstee en Sterrenkijker Kedichem mijn stamscholen.

 

Voor mij is belangrijk dat kinderen: -Groeien in hun ontwikkeling -Gezien, gehoord en gewaardeerd worden 

-Geborgenheid voelen -Goed vertrouwen hebben in elkaar en in het team

 

Doorgaans ben ik van maandag tot en met donderdag op school aanwezig of telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer van de school: 0345-614977 

Ook kunt u mailen naar jdonga@o2a5.nl.

 

e-mail: jdonga@o2a5.nl 
 


GROEP 1/2A

 

Bianca Janssen

 

Mijn naam is Bianca Janssen en ik geef op donderdag en vrijdag les aan groep 1/2A.

Ik vind het leuk om te zien dat kleuters (op)groeien door samen te spelen, werken, (bewegend) leren en ontdekken. Ze gaan echt met elkaar op ontdekkingstocht in de klas. 

Ik ben een enthousiaste leerkracht, die zich voor 100% inzet voor iedere leerling. Ik wil leerlingen het vertrouwen geven, het positieve benadrukken en ze uitdagen in een veilige omgeving.

Door de interactie tussen mij en de kinderen én de kinderen onderling is elke schooldag anders. Dit zorgt er samen met hun enthousiasme en eerlijkheid voor dat ik veel voldoening en plezier uit mijn werk haal. Ik kijk dan ook uit naar een fijn en goed schooljaar met elkaar!

 

e-mail: bjanssen@o2a5.nl


GROEP 1/2A EN 1/2B


Lindy Nelissen
Ik ben Lindy Nelissen en ben drie dagen werkzaam bij de kleuters. Samen met Bianca Janssen geef ik les in groep 1/2A, hier sta ik op maandag en dinsdag. Op vrijdag sta ik een dag in groep 1/2B.
Kleuters zijn enthousiast, leergierig, ontwapenend, eerlijk en ontdekkend, dat zorgt ervoor dat iedere dag bij de kleuters uniek is. Ik vind het erg leuk om spelenderwijs aan doelen te werken en de kinderen te laten ontwikkelen, dat zorgt dat ik enorm kan genieten van mijn werk als leerkracht. Het is mooi om als leerkracht te zorgen voor een goede basis aan de start van de schoolcarrière van kinderen.

Ik werk met veel plezier op de Hobbitstee!

e-mail: lnelissen@o2a5.nl

 

GROEP 1/2B EN ONDERBOUWCOÖRDINATOR

 

Renee van der Leeden-van der Lee

Mijn naam is Renee van der Leeden. Ik ben werkzaam in groep 1 en 2. Ik vind het heel erg leuk om met jonge kinderen te werken. Ze zijn eerlijk en enthousiast. Het is fijn om een goede basis te kunnen leggen voor hun verdere schoolloopbaan.
 

Daarnaast ben ik werkzaam als coördinator voor de onderbouw. De ontwikkeling van het jonge kind is erg interessant en veelzijdig. Het is leuk om bij de kunnen dragen aan de doorgaande lijn tijdens deze belangrijke basisjaren.
 

Elk kind is bijzonder, dat maakt werken in het onderwijs zo speciaal.
 

Ik geniet elke dag opnieuw!
 

e-mail: rvanderlee@o2a5.nl


GROEP 1/2C


Patty den Hartog

Mijn naam is Patty den Hartog en ik geef les aan groep 1/2C.  

Het werken met kleuters vind ik erg leuk. Kleuters zijn enthousiast en leergierig, staan voor veel dingen open en zijn eerlijk. Het werken met kleuters is iedere dag anders maar ieder dag is een feestje. Ik heb inmiddels al enige jare ervaring met kleuters en blijf de ontwikkeling die de kinderen doormaken mooi vinden om te zien. Kleuters zijn eerlijk en nieuwsgierig, dit maakt het werken met hen zo leuk en afwisselend. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich fijn voelen in de groep en met plezier naar school komen.  
 


e-mail: pdenhartog@o2a5.nl


 


 

GROEP 3A en 6


Denise van Est

Hoi! Mijn naam is Denise van Est en ik geef dit jaar les aan groep 3 en 6. Ik ben aanwezig op maandag tot en met woensdag. 

Ik vind het belangrijk dat ieder kind met plezier naar school gaat. Daarom geef ik veel aandacht aan het pedagogisch klimaat in de klas. Naast het leren vind ik humor ook erg belangrijk. 

Het is fijn om mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkelingen van ieder kind. Ieder kind is uniek. Dit geeft mij veel energie en voldoening.  

Op dit moment ben ik met zwangerschapsverlof, maar ik kijk er naar uit om weer terug te komen en hoop er een gezellig, maar ook leerzaam jaar van te maken! 

e-mail: dvanest@o2a5.nl

 
GROEP 3A


Madeleine van den Berg

Mijn naam is Madeleine van den Berg. Sinds september ben ik werkzaam op De Hobbitstee. Op de woensdag, donderdag en vrijdag ben ik de juf van groep 3A. De afgelopen jaren heb ik aan alle groepen en leeftijden lesgegeven maar groep 3 heeft toch een speciaal plekje in mijn hart. De verwondering, het enthousiasme en de leergierigheid maakt mijn juffenhart blij. Het is prachtig om ieder jaar weer te ervaren hoe snel de kinderen zich ontwikkelen van kleuter tot basisschoolleerling.

Samen met mijn collega Laura, gaan we er een mooi schooljaar van maken!


e-mail: mvandenberg@o2a5.nl 
 


GROEP 3A


Riquet van Stijn

Ik ben Riquet van Stijn en ik ben de juf van groep 3a op woensdag, donderdag en vrijdag. Ik doe dit samen met mijn collega Laura. Ik heb veel affiniteit met jonge kinderen. Ze maken in korte tijd grote sprongen in hun ontwikkeling. Het is een uitdaging om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Het werk geeft me veel plezier en voldoening, geen dag is hetzelfde en ieder kind is uniek.

Verder probeer ik als interne cultuurcoördinator iedereen enthousiast te maken voor cultuur en creativiteit in de school. Ook ben ik de verbindende schakel tussen school en culturele omgeving.

Ik verheug me op het komende schooljaar en ga er samen met de kinderen, de ouders en mijn collega’s een mooie tijd van maken.

 

e-mail: rvanstijn@o2a5.nl


Groep 3b


Anouk Rimmelzwaan
Ik ben Anouk Rimmelzwaan en sta op donderdag en vrijdag voor groep 3b. Het is een grote stap om als kleuter opeens aan een tafeltje te leren lezen en schrijven en ik vind het fantastisch om ze daarin te begeleiden. Een leerproces dat ik magisch blijf vinden, halverwege het jaar kunnen ze 'ineens' zoveel. In groep 3 wordt daarmee een belangrijke basis gelegd voor de rest van de basisschooltijd. Ik vind ook het sociaal-emotionele aspect in een klas belangrijk. Welke normen en waarden hebben we met elkaar, wat kan wel en wat liever niet, oftewel hoe ga je met een ander om? En als laatste probeer ik het leren, denken en luisteren zoveel mogelijk af te wisselen met bewegen en spelletjes, daar houd ik zelf ook van wink.e-mail: arimmelzwaan@o2a5.nl

Groep 3b

 

Hilde Koens

Hallo, ik ben Hilde Koens. Ik woon met veel plezier in Gorinchem met mijn vriend, zijn dochter van 17 en onze zoon van 4. Ik lees graag en hou erg van planten. In de afgelopen jaren heb ik veel ingevallen op scholen van O2A5. Het laatste half jaar heb ik gewerkt op obs de Springplank in Meerkerk. Vanaf dit jaar, werk ik 3 dagen in de week in Leerdam op de Hobbitstee en een dag in de week op de Ammers te Groot-Ammers. Ik heb erg veel zin in dit schooljaar!


e-mail: hkoens@o2a5.nl 


 

 

 

 


GROEP 4


Marije Schram


Ik ben Marije Schram, 37 jaar oud en 13 jaar werkzaam in het onderwijs. Afgelopen zomer ben ik met mijn gezin verhuisd van Hoofddorp naar Gorinchem. In mijn vrije tijd sport ik graag. Hopelijk kan ik in Gorinchem ook weer gaan starten met voetbal, want dat is iets wat ik ontzettend graag doe. De eerste 10 jaar van mijn onderwijsloopbaan ben ik werkzaam geweest in Amsterdam. De afgelopen jaren ben ik dichter bij huis gaan werken, mede door de komst van mijn 2 kinderen. Als leerkracht vind ik het belangrijk om te werken aan eigenaarschap bij de kinderen. Zelf (mede) verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces. Waar staat het kind op de leerlijn en wat is er nodig om net dat ene stapje verder te komen? Uiteraard hou ik ook van gezelligheid en een grapje op zijn tijd.

e-mail: mvanwinden@o2a5.nl


  


GROEP 4, GROEP 6 en INTERN BEGELEIDER

 

Karen Looijen

Mijn naam is Karen Looijen. Als juffrouw van groep 4 en 6 geef ik les van woensdag tot en met vrijdag. Net als Christel neem ik ook taken als intern begeleider op me.  

 

Ik vind het leuk om kinderen zelf naar oplossingen te laten zoeken, leren samen te werken en leren initiatieven te nemen. Dit probeer ik in alle vakken terug te laten komen door middel van verschillende coöperatieve werkvormen die wij op de Hobbitstee vaak gebruiken. Daarnaast vind ik het als leerkracht en als gedragsspecialist waardevol om kinderen te laten ervaren dat zij mogen zijn wie zij willen zijn en dat iedereen zich veilig kan voelen. Door de lessen van de Kanjertraining wordt hier onder andere aandacht aan besteed.

 

Mijn lievelingsvakken zijn taal, spelling en gym. Wanneer de kinderen lekker gaan bewegen, doe ik graag met de kinderen mee! 


e-mail: karenlooijen@o2a5.nl


GROEP 5


Anja van Geffen

Mijn naam is Anja van Geffen en ik werk dit jaar in groep 5. Samen met mijn collega's mag ik mij gelukkig prijzen deel uit te maken van het actieve leuke team van de Hobbitstee. Met plezier geef ik les aan groep vijf. Mijn lievelingsvakken zijn rekenen en gym. Daarnaast vind ik het leuk om kinderen dingen te leren met behulp van de computer.
 

Het geeft mij energie om 's morgens de kinderen met een glimlach om hun mond binnen te zien komen. Tijdens de lessen is het steeds weer een mooie ervaring om te zien hoe serieus kinderen met hun werk bezig zijn. En hoe blij ze zijn als ze een ingewikkeld vraagstuk hebben opgelost. Regelmatig hoor je dan ook: "Ooh juf, nu snap ik het!"

e-mail: avangeffen@o2a5.nl


GROEP 6


Inez Bohncke

 

Mijn naam is Inez Bohncke. Dit schooljaar sta ik wederom vier dagen per week voor groep 6. Ik heb er hartstikke veel zin in!

Ik streef ernaar dat ieder kind elke dag met plezier naar school komt en open staat om te leren. Daarvoor hecht ik veel waarde aan een veilige en vertrouwde sfeer in de klas. De kinderen respecteren elkaar, respecteren de leerkracht en de leerkracht respecteert de kinderen zoals ze zijn.

Ik kijk uit naar een gezellig jaar samen met de kinderen van groep 6!

 

e-mail: ibohncke@o2a5.nl


GROEP 7


Alexander Caspers

Hallo, mijn naam is Alexander Caspers en ik werk inmiddels alweer heel wat jaren op OBS de Hobbitstee. Dit schooljaar mag ik weer proberen er samen met de leerlingen van groep 7 een mooi schooljaar van te maken.

Maar wat houdt een “mooi” schooljaar eigenlijk in?

Die vraag is niet gemakkelijk te antwoorden. Daarvoor is iedere groep en ieder kind uniek. Daarnaast krijg je ieder jaar weer te maken met een enorme diversiteit aan uitdagingen. Zowel op leergebied, als gedragsmatig, op sociaal emotioneel vlak, gezondheid, sportiviteit en welbevinden. Daar wil je als leerkracht, samen met je collega’s en ouders, voor zorgen dat ieder kind zich positief ontwikkeld. Als we bij iedere leerling op een van deze, of meerdere vlakken winst kunnen boeken; dan is het jaar voor mij al grotendeels geslaagd.
 

e-mail: acaspers@o2a5.nl


GROEP 8 EN BOVENBOUWCOÖRDINATOR


Wendy Biemans-Niesthoven

Ik ben Wendy Biemans en ik sta voor groep 8 en dit jaar doe ik dat samen met Margriet. Ik draag mijn steentje bij aan de ontwikkeling van deze kinderen. Ik vind het mooi en het geeft mij tevens een dankbaar gevoel om te zien hoe een kind kan groeien. Daar krijg ik energie van!
 

Mijn lievelingsvakken zijn rekenen en muziek. Expressievakken vind ik erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hierin kan ieder kind zich op zijn manier uiten.
 

Wat ik ook belangrijk vind is de sfeer in een groep. De sfeer in een groep is medebepalend voor de leerprestaties van kinderen. Daarom heb ik de Kanjertraining (sociale vaardigheden) hoog in het vaandel staan.

 

e-mail: wniesthoven@o2a5.nl


  GROEP 8
 

Margriet Sonders

Mijn naam is Margriet Sonders. Ik geef les aan groep 8, samen met Wendy. Mijn werkdag is vrijdag. 

Werken met kinderen vind ik erg fijn. Ze zijn open, spontaan en ontdekken de wereld op hun eigen manier. Het is een uitdaging om kinderen hun talenten te laten ontdekken.

Een goede sfeer in de groep is voor mij erg belangrijk. Kinderen kunnen zich pas ontwikkelen als ze zich op hun gemak voelen.

Ik heb erg veel zin in het nieuwe schooljaar en hoop er met de kinderen, ouders en collega’s een gezellig en leerzaam jaar van te maken.

e-mail: msonders@o2a5.nl
 

 

 INTERN BEGELEIDER

 

Christel van Dijk-Bongers

Ik ben Christel van Dijk - Bongers en ik ben jarenlang de leerkracht geweest van verschillende groepen, maar vooral van groep 8. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan, maar ik ben me ondertussen blijven specialiseren. Zo heb ik de master tot gedragsspecialist voltooid en ben ik de anti-pestcoördinator / Kanjercoördinator en vertrouwenspersoon geworden.

Na tien jaar ervaring was het tijd voor een nieuwe uitdaging en daarom ben ik sinds 2019 begonnen met mijn taak als intern begeleider op de Hobbitstee. Ik probeer ervoor te zorgen dat alle kinderen op de Hobbitstee passende zorg krijgen. Niet alleen qua werk en niveau, maar ook op sociaal-emotioneel gebied. Kinderen, ouders en leerkrachten kunnen bij mij terecht om samen te bekijken hoe we passende zorg met elkaar kunnen realiseren. Het geeft veel voldoening als een bepaalde aanpak werkt en we er samen voor zorgen dat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen op de Hobbitstee! 

e-mail: cbongers@o2a5.nl 


ONDERWIJSASSISTENT


Denise Krikke- de Bruijn
 

Ik ben Denise Krikke- de Bruijn. Na 2,5 jaar als vrijwilligster op De Hobbitstee, ben ik nu vier dagen in de week werkzaam als onderwijsassistente.

 

Ik vind het een uitdaging om het uiterste uit elk kind te halen, met ieder zijn eigen karakter, interesse en niveau. Ieder kind verdient extra aandacht, op welke manier dan ook, en ik hoop de kinderen dat te kunnen geven.

 

Uit ervaring kan ik zeggen dat de Hobbitstee een gezellige, open, actieve school is, met een zeer enthousiaste groep leerkrachten. Ik heb erg veel zin in dit schooljaar! 

 

 


ONDERWIJSASSISTENT

Diana Goedhart

 

Mijn naam is Diana Goedhart en ik werk als onderwijsassistent op de Hobbitstee.

Samen met mijn collega’s probeer ik alles uit een kind te halen en te zorgen dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Dat vind ik heel belangrijk. Als een kind niet lekker in zijn of haar vel zit en zich niet veilig voelt komt het ook niet tot leren. Dit is voor mij dus de basis en van daaruit zorgen dat een kind kan groeien en leren. Ieder kind op zijn of haar niveau.

De Hobbitstee is een hele fijne en actieve school waar ik met veel plezier werk.


CONCIËRGE

 

Jacqueline Wijk en André van 't Pad

Wij zijn Jacqueline Wijk en André van ’t Pad. Sinds 1994 zijn wij bij de Hobbitstee betrokken. Eerst alleen als ouder en de laatste jaren ook als conciërge. Op de maandag, woensdag- en vrijdagochtend kun je mij (Jacqueline) ergens in of rond om de school tegen komen. Ik probeer het team te ondersteunen zoveel en waar ik kan. Van kleine reparaties tot huishoudelijk werk en van het bijhouden van het schoolplein tot kopieerwerk, een echte duizendpoot. Voor de ‘grotere’ klussen en het ‘zware’ werk helpt André mij. Verder houden wij van een heleboel dingen o.a. badminton, klussen, gezelligheid en we zijn ook altijd in voor een grapje.


OVERBLIJFCOÖRDINATOR

 

Haydie Lansdorf

Mijn naam is Haydie Lansdorf uit Leerdam. Ik coördineer met veel plezier het overblijven op de Hobbitstee. Samen met een zeer enthousiast en gekwalificeerd team van overblijfkrachten, verzorgen we vier keer per week de tussenschoolse opvang. Deze functie omvat onder andere het begeleiden van de overblijfouders, het verzorgen van een correcte administratie en het plannen van allerlei bijbehorende activiteiten.

Regelmatig doen we ook wat extra's voor en met de kinderen, zodat ze continu genieten van het belangrijke rustmomentje tijdens de drukke schooldagen. Met veel bezieling en inzet hoop ik nog lang voor de Hobbitstee, maar vooral voor alle kinderen, hun vertrouwde aanspreekpunt te zijn.

Kinderen zijn creatief, inspirerend en geven me enorm veel positieve energie. Mede daarom ben ik blij, om me als ouder op deze bijzondere manier voor de school te kunnen inzetten.

 

e-mail: p.klemann@chello.nl